AZ wil hoofdprijs voor Janssen

Gepubliceerd op 24 juni 2016 om 15:18

ALKMAAR - AZ wil Vincent Janssen alleen voor een recordbedrag verkopen aan Tottenham Hotspur. De Alkmaarse club doet er alles aan het onderste uit de kan te halen in de onderhandelingen met de Londenaren.

Vincent Janssen wil na een topjaar bij AZ graag een stap hogerop maken.

De Engelse topclub heeft al drie keer een officieel bod uitgebracht op Janssen. Het eerste van 10 miljoen euro (plus 2,5 miljoen euro aan bonussen) werd resoluut van tafel geveegd door technisch directeur Max Huiberts. Ook van het tweede van 12,5 miljoen euro (plus 2,5 miljoen euro aan bonussen) wilde hij niets weten. Gisteravond hebben de Spurs nog 14 miljoen euro over drie jaar geboden.

"Maar het verschil tussen vraag en aanbod is veel te groot”, vertelt Huiberts, die minimaal 20 miljoen euro verlangt voor de topscorer van de eredivisie. Hij gaat daarom niet met de Spurs om de tafel, totdat het gewenste transferbedrag is geboden.

De topscorer van de eredivisie moet de duurste uitgaande transfer in de historie worden voor AZ. Nu is dat nog Jozy Altidore, die in 2013 voor tien miljoen euro verkaste naar Sunderland. Janssen is zelf al in Londen geweest voor een gesprek met Tottenham en wil graag de stap hogerop maken. Voor hem is het tevens van groot belang dat een transfer zo snel mogelijk in kannen en kruiken is, zodat hij kan aansluiten bij zijn nieuwe werkgever. Janssen had er afgelopen seizoen bij AZ veel baat bij dat hij de hele voorbereiding kon meedraaien en zichzelf op die manier meteen kon bewijzen.

Tottenham zou een salaris van zo'n drie miljoen euro per jaar overhebben voor de man die vorige zomer voor 400.000 euro overkwam van Almere City.

Ook 'nee' voor Duitse topclub
Naast Tottenham was ook VfL Wolfsburg in de race voor Janssen. Het bod van de Duitse club is ook afgewezen. Daarnaast is Janssen voorlopig niet geïnteresseerd in een overstap naar de Volkswagenclub. Huiberts: „Ik hoor veel geruchten en word ook wel gebeld door andere clubs, maar er is verder niemand die op dit moment concreet is.”

Voor AZ start het seizoen zondag met de eerste training. Janssen sluit sowieso vier dagen later aan, omdat hij nog met Oranje heeft gespeeld.

Door redactie Telegraaf: Foto: HOLLANDSE HOOGTE

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.