Vier doelpunten Weghorst bij debuut voor AZ

Gepubliceerd op 9 juli 2016 om 16:20

Wout Weghorst heeft zijn eerste wedstrijd in het shirt van AZ opgeluisterd met liefst vier doelpunten.

De nieuwe spits, deze week overgekomen van Heracles Almelo, was flink op schot in de oefenwedstrijd tegen FC Volendam. De ploeg van trainer John van den Brom versloeg de club uit de Jupiler League in Uitgeest met klinkende cijfers: 8-1.

Bij rust stond de nummer vier van de eredivisie al met 5-0 voor. Weghorst had slechts 5 minuten nodig gehad om zijn eerste treffer voor AZ te maken. Voor rust scoorde hij nog twee keer, net als een andere nieuweling, Mats Seuntjens. Voordat Weghorst na een uur werd gewisseld, maakte de lange spits ook nog zijn vierde doelpunt van de middag.

Robert Mühren voerde de score in het laatste half uur met twee doelpunten op naar 8-1, mede dankzij een benutte strafschop. Volendam deed tussendoor nog iets terug via Kevin Owusu Asare.

Door Redactie RTL Sportnieuws: Foto:  RTL