Portugal wint EK-finale in verlenging

Gepubliceerd op 11 juli 2016 om 09:18

Na een lange wedstrijd in het Stade de France heeft Portugal de finale tegen Frankrijk gewonnen. Éder zette Portugal in de 109e minuut op een 1-0 voorsprong en besliste daarmee de wedstrijd.

De Portugees Lloris kopte in de verlening vanaf een meter of 20 waarna Eder scoort. De Franse bondscoach Deschamps probeerde daarna direct in te grijpen door Martial in het veld te brengen en weet de spanning vast te houden, maar kan het tij niet meer keren. Portugal is de winnaar van het EK in Frankrijk en Ronaldo is opnieuw in tranen.

VERLENGING

Frankrijk en Portugal gooiden in de poulefase geen hoge ogen, en wisten ook in de finale niet direct indruk te maken. In de reguliere speeltijd weten de spelers van beide landen geen doelpunt te scoren. Het laatste kwartier van de wedstrijd wordt het toch nog een beetje spannend, en in de 92e minuut weet Gignac zelfs de paal nog te raken. Toch stevende de wedstrijd af op een verlenging, en dat gebeurde dan ook.

RONALDO GEBLESSEERD

Christiano Ronaldo moest al vroeg in de wedstrijd afhaken na een botsing met Dimitri Payet. Nadat de sterspeler van Portugal werd verzorgd, kwam hij met een ingepakt been het veld weer in. Ronaldo kwam echter al snel tot de conclusie dat hij niet kon doorspelen en verliet in tranen het veld. Wel bleef hij vanaf de kant zijn team coachen.

ONVERWACHTE BEZOEKERS

In het Stade de France was sprake van een mottenplaag, waardoor spelers, toeschouwers en arbiters veelvuldig werden geplaagd door de beestjes. De motten zouden zijn aangetrokken door de stadionverlichting die afgelopen nacht aan was gezet.

Ondanks de vele veiligheidsmaatregelen in Frankrijk, slaagde ook een voetbalfan er opnieuw in om het veld op te komen tijdens de finale. Tien minuten in de tweede helft rende de man het veld op en werd kort daarna door veiligheidsmedewerkers gepakt.

TRAANGAS

In de fanzone bij de Eiffeltoren was het al voor de start van de wedstrijd helemaal vol, maar supporters probeerden desondanks naar binnen te komen. De Franse politie heeft daarom traangas gebruikt om tientallen mensen te verwijderen.

De zone bood plaats aan 90.000 mensen, en deze capaciteit was al om 19.00 bereikt. Om gevaarlijke situaties te voorkomen besloot de politie in te grijpen.

Door Redactie Metro: Foto: ANP