Tom Dumoulin eenvoudigweg de topfavoriet in de tijdrit

Gepubliceerd op 15 juli 2016 om 12:33

Vandaag moet de dag worden van Tom Dumoulin. Na zijn schitterende zege in de Pyreneeën is de Limburger vandaag torenhoog favoriet voor de zege in de 37 kilometer lange tijdrit van Bourg-Saint-Andéol naar La Caverne du Pont-d'Arc.

Naamloos1-183-36.png

,,Wij tijdrijders hebben het voordeel dat we op de Ventoux niet vol gas moeten gaan. Dat maakt mij en Tom tot de grote favorieten,'' zei drievoudig wereldkampioen tijdrijden Tony Martin in aanloop naar de etappe van vandaag. ,,Etappe dertien is op het lijf geschreven van Tom Dumoulin,'' aldus fietsdiva Leontien van Moorsel. 'Tom is er al dagen mee bezig en kon zich sparen deze week, in tegenstelling tot Tony Martin en Vasil Kiyienka,' schrijft AD-verslaggever Thijs Zonneveld.

Het moge duidelijk zijn, de wereld ziet Tom Dumoulin hoge ogen gooien in de race tegen de klok vandaag. Zelf ziet de rijder van Giant-Alpecin dit echter anders. ,,Hoe komt iedereen erbij dat ik zomaar ga winnen? Jullie doen net alsof ik de nummer 1 tijdrijder op de wereld ben en ik alles moet winnen. Op een superdag kan ik winnen. Maar voor hetzelfde geld word ik vijfde of zelfs tiende,'' laat de Limburger vandaag optekenen in het AD.

Door Redactie AD Sportwereld Foto: ANP

 

preview3.jpgAdvertentie. Deze poloshirt kunt u bij ons bestellen voor de prijs van € 30,00

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.