Rechter wijst vordering De Graafschap af

Gepubliceerd op 15 juli 2016 om 14:28

Het kort geding van De Graafschap tegen de KNVB waarin de club een verblijft in de Eredivisie vorderde is door de rechter afgewezen. Volgens de rechter moet een dergelijke inhoudelijke zaak in een bodemprocedure worden gevoerd.

De rechter betoogt ook dat er in drie weken tijd geen nieuw competitieprogramma gemaakt kan worden voor de Eredivisie. Een plan met 19 clubs wordt dus onhaalbaar geacht.

De Graafschap eiste in het kort geding alsnog een plaats in de eredivisie, eventueel als negentiende club. De 'Superboeren' degradeerden op 22 mei, maar mochten blijven hopen op een langer verblijf in de Eredivisie door de onzekere situatie rond FC Twente.

De Tukkers moesten op last van de licentiecommissie van de KNVB deze zomer een stapje terugdoen naar de Jupiler League vanwege het financiële wanbeleid in de afgelopen jaren. FC Twente vocht die gedwongen degradatie vergeefs aan bij de rechter, maar werd op 17 juni door de beroepscommissie van de KNVB alsnog in het gelijk gesteld. Daardoor behield FC Twente de plaats in de Eredivisie en moest De Graafschap, dat de plek van de club uit Enschede op het hoogste niveau had mogen innemen, toch afdalen naar de eerste divisie.

De Graafschap heeft nog wel de mogelijkheid om in beroep te gaan, maar het is nog onduidelijk of de clubleiding daartoe besluit. De Graafschap begint op 5 augustus het seizoen in de Eerste Divisie thuis tegen FC Eindhoven.

Door Redactie AD Sportwereld Foto: AFP

 

jpeg.jpgAdvertentie: Deze Oklahoma 15,6" Laptop Zakentas met of zonder opdruk kunt u bij ons bestellen voor de prijs vanaf Vanaf  €10,88 tot  €24,09

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.