Oranje onder Blind: vierde nederlaag thuis

Gepubliceerd op 2 september 2016 om 09:05

Het Nederlands elftal heeft donderdag ook de vierde interland in eigen land onder bondscoach Danny Blind verloren. Na IJsland, Tsjechiƫ en Frankrijk was in Eindhoven Griekenland met 2-1 te sterk voor Oranje. Alle wedstrijden in eigen land onder leiding van Blind leverden zodoende een nederlaag op.

Naamloos-2675.png

De 55-jarige trainer schoof vorig jaar door naar de positie van bondscoach, nadat Guus Hiddink was ontslagen door de KNVB. Blind begon met een zeperd in Amsterdam tegen IJsland (0-1) en verloor een paar dagen later ook bij Turkije (3-0). De laatste EK-kwalificatiewedstrijd in oktober tegen Tsjechië, ook in Amsterdam, leverde weer een nederlaag op (2-3). In maart verloor het Oranje van Blind in het stadion van Ajax ook de oefeninterland tegen Frankrijk (2-3).

Daarna leverden vier oefeninterlands drie zeges en één gelijkspel op, allemaal op vreemde bodem. De terugkeer in eigen land liep donderdag tegen de Grieken uit op een sof voor Oranje. Na elf interlands onder Blind is de balans precies in evenwicht: vijf overwinningen, vijf nederlagen en één remise.

Door redactie AD/  Photo News

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.