Boze sponsor eist geld terug van ADO

Gepubliceerd op 10 september 2016 om 14:10

Dick van Tintelen wil Hui Wang voor de rechter slepen. De oud-sponsor van ADO den Haag vindt dat de Chinese eigenaar van de eredivisieclub zijn beloften niet is nagekomen.

Naamloos-3034.pngVan Tintelen is eigenaar van Novum Pharma, een farmaceutische groothandel in Noordwijk. Als shirtsponsor van ADO wilde hij toegang krijgen tot de Chinese markt. ,,Maar meneer Wang doet niks. Hij denkt: ik ga achter een boom staan en dan ziet niemand me", stelt een teleurgestelde Van Tintelen in NRC Next. ,,Ik ben alles al aan het verzamelen. Ik heb mijn advocaat al geïnstrueerd. Ik ga meneer Wang laten opdraven bij de rechter."

Van Tintelen is vorig seizoen na twee kwartalen gestopt met betalen. ,,Hij heeft gewoon een heel jaar op het shirt gestaan, dus wij krijgen nog 100.000 euro van hem", zegt algemeen directeur Mattijs Manders van ADO. Van Tintelen ziet dat anders. ,,Ik heb juist 100.000 euro te veel betaald en wil mijn geld terug."

Manders vindt Van Tintelen wel een beetje naïef. ,,Als jij producten in China wil verkopen, moet je daar moeite voor doen. Niet per e-mail eisen stellen en dan denken dat Wang voor jou spullen gaat verkopen. Die verwachtingen waren niet realistisch.''

Door redactie AD / Sportwereld Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.