Kuijt: een geweldige, historische overwinning

Gepubliceerd op 16 september 2016 om 09:00

Dirk Kuijt heeft in zijn rijke carrière al de nodige hoogtepunten beleefd op Europees niveau, waaronder het spelen van de finale van de Champions League in 2006/2007.

Naamloos-3238.png

In dienst van Feyenoord zijn de hoogtepunten echter spaarzamer. Een historische zege, noemde de aanvoerder de 1-0 overwinning op Manchester United.

"Aan de sfeer kon je merken wat het met iedereen deed die Feyenoord een warm hart toedraagt. Dit is een geweldige en historische overwinning voor de club", zei Kuijt. "Als je de historie gaat bekijken, dan zul je zien dat we niet zo vaak van United hebben gewonnen. En als je ziet wat er toch nog op het veld stond, ondanks een aantal wissels..." 

Kuijt doelde daarmee onder meer op de aanwezigheid van Paul Pogba en het inbrengen van Zlatan Ibrahimovic. "Het is fantastisch van dit Feyenoord, dat nog jong is en weinig ervaring heeft op Europees niveau."

Steven Berghuis zag Tonny Vilhena in de 79ste minuut de winnende treffer maken. Het ideale moment, onderstreepte Berghuis. "Dan hebben zij minder tijd om terug te komen, dus dat was top", aldus Berghuis, die ondanks dat de Kuip niet helemaal vol was, had genoten van de fans.

"Ik heb er (van de afdekking van de tribune, red.) niet heel veel van gemerkt. Ik vond het een gruwelijke sfeer. Dit maakte ik voor het eerst mee, maar dit was geweldig. Maar drie punten is niet genoeg, we hebben er nog wel meer nodig."

Door de Redactie NOS: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.