Roda JC pakt eerste zege van seizoen bij ongelukkig Excelsior

Gepubliceerd op 17 oktober 2016 om 14:52

Voor Roda JC is de eerste overwinning van het seizoen dan eindelijk een feit. Op bezoek bij Excelsior wist de ploeg van Yannis Anastasiou een 0-1 voorsprong met succes te verdedigen, waardoor punten mee terug konden naar Kerkrade.

Naamloos-3705-295.png

Het winnende doelpunt van David Boysen betekende eveneens een einde aan een wekenlange droogte voor de bezoekers, want op het moment van scoren had de ploeg al bijna 600 minuten (!) het net niet weten te vinden. Excelsior speelde een zeer behoorlijke wedstrijd maar wist haar kansen niet voldoende uit te spelen, waardoor de ploeg van Van der Gaag met lege handen achterbleef: 0-1.

De intenties van Excelsior waren aan het begin van de wedstrijd direct duidelijk. De thuisploeg begon uitstekend en creëerde kans op kans. Roda kon er alleen maar naar kijken en mocht blij zijn dat er na tien minuten nog 0-0 op het scorebord stond. Met name Mike van Duinen mocht zich de brilstand aanrekenen, want hij kreeg enkele grote kansen. Oog in oog met doelman Benjamin van Leer had hij het vizier echter niet op scherp staan, want de doelman wist relatief makkelijk redding te brengen op de poging van de spits.

Even later was Van Leer er op tijd bij toen hij een dieptepass van de voet van Van Duinen kon wegplukken. Toen de eerste aanvalsstorm van Excelsior was gaan liggen kwam Roda zowaar wat beter in de wedstrijd en had het een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. De echte scherpte ontbrak echter, waardoor Excelsior nooit in gevaar kwam. De thuisploeg had zo'n vijf minuten voor rust zelf ook moeten scoren, toen een uitstekende counter terechtkwam bij Luigi Bruins. De middenvelder, die een prima wedstrijd speelde, werkte de bal echter net naast waardoor beide ploegen met 0-0 de kleedkamer opzochten.

De tweede helft begon min of meer hetzelfde als het eerste gedeelte, want opnieuw was het Excelsior dat goed uit te startblokken kwam. Kevin Vermeulen wist zich echter geen raad met de kansen die hij kreeg en liet het derhalve na om Excelsior te belonen met een goal. Roda meldde zich vervolgens in aanvallend opzicht en leek Excelsior danig in de problemen te brengen toen doelman Tom Muyters te ver uit zijn goal moest komen en de bal buiten de zestien met zijn hand leek te beroeren. Scheidsrechter Kamphuis oordeelde echter anders, dus kon Muyters blijven staan. Even later wist Roda dan eindelijk het net weer eens te vinden. Daniel de Silva brak door over links en gaf de bal mee aan David Boysen die koel bleef en de bal uitstekend binnenschoof. Het langverwachte doelpunt leek de bezoekers wat rust te geven, want de ploeg ging zichtbaar beter voetballen. Het wist de aanvalsdrang van Excelsior onder controle te houden en was zelf dichtbij een grotere voorsprong toen Fasjad Noor het van zo'n 25 meter probeerde.

Excelsior deed ondertsussen haar best de achterstand ongedaan te maken, maar kon geen vuist maken. Met name de dode spelmomenten van de thuisploeg waren erg teleurstellend. De vele vrije trappen en corners die de ploeg kreeg belandden keer op keer bij een speler van Roda. Het geloof ebde dan ook weg bij de Rotterdammers waardoor Roda zich kon gaan opmaken voor de eerste punten sinds Augustus, toen Ajax in de Arena op 2-2 werd gehouden. De 0-2 had vlak voor tijd nog moeten vallen, maar Mikhail Rosheuvel werkte de bal naast het doel. De overwinning voor Roda betekent dat men de laatste plaats in de eredivisie heeft overgedaan aan PEC Zwolle.

Door de Redactie FC UpDate Foto: FC UpDate

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.