London rudderless

Gepubliceerd op 27 juni 2016 om 15:15

London-London is in a political vacuum. The country is rudderless. Prime Minister David Cameron promised to stabilize before the British ship in October to leave as Prime Minister.

Crushing effect Brexit penetrates to British


Het huidige Groot-Brittannië in beeld: Een Schotse doedelzakspeler voor het parlementsgebouw in Londen.

Daarvan is niets te merken. Hij schitterde afgelopen weekeinde door afwezigheid.

Het Brexit-kamp beseft ineens dat het voor een vrijwel onmogelijke opdracht staat. In de komende jaren moeten honderden wetten worden herschreven, meer dan vijftig handelsovereenkomsten worden gesloten. Daarvoor zijn op korte termijn meer dan duizend gespecialiseerde juristen nodig. Die zijn er waarschijnlijk niet.

Intussen wordt de druk vanuit Brussel opgevoerd om de onderhandelingen over een vertrek uit de EU te starten. De Britten sturen echter aan op uitstel. Ze hebben op dit moment nog geen benul wie de onderhandelingen moet gaan voeren en wat het land nu eigenlijk voor nieuwe relatie wil. Ineens lijken veel Brexit-politici zich te realiseren dat er ook wel voordelen zitten aan de interne markt in de EU.

Door het gebrek aan politiek leiderschap is de angst groot voor een verdere daling van het Britse pond en een nieuw bloedbad op de beurzen.

Nederlandse ondernemers hebben intussen last van de daling van het pond. Anton Valk, voorzitter van de Nederlands-Britse Kamer van Koophandel, weet dat diverse leden de afgelopen maanden grote investeringen in het Verenigd Koninkrijk hebben uitgesteld.

By editorial Telegraph: Photo: AFP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.