El Ghazi, Vilhena, Aké en Kishna mogelijk Golden Boy

Gepubliceerd op 9 november 2015 om 11:18

Nederlanders Anwar El Ghazi, Tonny Vilhena, Nathan Aké en Ricardo Kishna zijn genomineerd voor de Golden Boy-award, de prijs voor het grootste talent op de Europese voetbalvelden.

El Ghazi, Vilhena, Aké en Kishna mogelijk Golden Boy

Het Italiaanse Tuttosport stelt sinds 2003 ieder jaar een lijst op met de veertig grootste talenten van het jaar. Ook PSV'er Gaston Pereiro en ex-PSV'er Zakaria Bakkali staan op de lijst van 2015. 

De kans dat de prestigieuze prijs naar een Nederlander gaat, lijkt niet zo groot te zijn. De laatste keer dat dat gebeurde was in de eerste editie, toen was Rafael van der Vaart de gelukkige. Spelers die wel een goede kans maken, zijn onder andere Anthony Martial, waar Louis van Gaal met Manchester United een astronomisch bedrag voor betaalde, Kingsley Coman van Bayern München en Hector Bellerin van Arsenal. 

 

VORIGE GOLDEN BOYS

Het winnen van de prijs lijkt een garantie te zijn op een mooie carrière, zo bewezen onder meer Wayne Rooney, Lionel Messi, Cesc Fabregas en Sergio Aguero. Uitzondering is de Braziliaan Anderson die de verwachtingen bij Manchester United niet waarmaakte. Raheem Sterling, de Golden Boy van vorig jaar, maakte in de zomer voor een kleine 70 miljoen euro de overstap van Liverpool naar Manchester City.

© metronieuws.nl/ door Lentin Goodijk

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.