Klaassen verbaasd over tamme ontvangst bij De Kuip

Gepubliceerd op 9 november 2015 om 11:27

Vergeleken met de beker-Klassieker van anderhalve week geleden was de sfeer in De Kuip bij Feyenoord-Ajax zondag een beetje matjes. Kennelijk zijn twee Klassiekers binnen tien dagen ook voor het Legioen iets teveel van het goede.

Klaassen verbaasd over tamme ontvangst bij De Kuip

„Ik hoorde van de jongens dat het bij de bekerwedstrijd vorige week heel erg was toen onze bus aankwam bij De Kuip”, zegt Davy Klaassen na afloop van het competitieduel dat in 1-1 eindigde.

„Veel haat en woede. Nu was het heel rustig toen we aan kwamen rijden.” En dan met een glimlach: „Er werd zelfs helemaal niks naar de bus gegooid, dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Misschien dat de frustratie er na die bekerwedstrijd uit was bij de Feyenoordfans omdat ze eindelijk een keertje van ons hadden gewonnen.”

TERECHT

Klaassen zorgde er persoonlijk voor dat Feyenoord niet naast Ajax aan kop kwam in de eredivisie. Met een van richting veranderd schot zorgde hij voor de gelijkmaker. „Je hoeft me niet te feliciteren met de uitslag. Het is een terechte uitslag, maar feliciteren doe je alleen bij een overwinning. Ik had in de tweede helft na de gelijkmaker wel het idee dat er veel meer inzat voor ons, maar dat gevoel zal Feyenoord ook gehad hebben denk ik.”

MAG EEN KEER

De woede in Rotterdam over de gelijkmaker was groot. Niet alleen was het een mazzeldoelpuntje, ook had de grensrechter niet gezien dat de bal over de zijlijn was geweest, vlak voor de treffer van Klaassen. „Het maakt mij nooit zoveel uit hóe ik scoor. Als ik in de kruising schiet, vind ik dat mooi, maar als hij er zoals nu heel gelukkig in stuitert, vind ik dat net zo mooi. Ik hoorde inderdaad dat die bal van Amin Younes vlak daarvoor een flink stuk over de uitlijn was, maar dat interesseert me ook niet zoveel. Het is vaak genoeg andersom geweest hier. We mogen best een keer geluk hebben hier.”

SPITS

Minder tevreden was Klaassen met de speelwijze van Ajax in de eerste helft. De Amsterdammers speelden zonder echte centrumspits, maar met Klaassen centraal. Een rol die Siem de Jong een paar jaar geleden altijd goed kon invullen. Bij Klaassen ging het zondag minder voortvarend. „Het was moeilijk en het ging niet geweldig natuurlijk. Ik moest even wennen en ik kreeg alleen maar hoge ballen. Dat is niet mijn kwaliteit. Deze speelwijze hebben we vaker toegepast en het is een paar keer goed gegaan. Maar vandaag pakte het niet goed uit, dat is duidelijk.”  

MILIK  

Toen trainer Frank de Boer in de rust spits Arek Milik inbracht keerden de automatismen terug in het spel bij de koploper. „Arek pakte het goed op toen hij er de tweede helft inkwam”, reageert Klaassen. „Hij was goed balvast en daardoor kwamen we veel beter in ons spel. Achteraf kun je zeggen dat we verkeerd begonnen zijn, maar dat is vooraf moeilijk te voorspellen. Als je vooraf weet wat er gaat gebeuren win je altijd.”

ZOEKENDE

Klaassen is niet echt een voorstander van de speelwijze waar Ajax zondag in De Kuip mee begon. Maar over er definitief een streep gaat door die speelwijze durfde hij niet te zeggen. „Dat weet ik niet. In verband met de interlandperiode hebben we nu weinig tijd om deze wedstrijd te bespreken, maar ik hoef de trainer niet te vertellen dat ik beter op het middenveld speel. Dat weet hij zelf ook wel. Hij had hier goed over nagedacht en hier voor gekozen. Maar we blijven zoekende, we hebben nog steeds niet de vaste man voor in de spits gevonden.” 

© metronieuws.nl/ door Sander Schomaker

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.