De harde conclusies van Rapport Ling over Ajax

Gepubliceerd op 16 november 2015 om 15:19

Het rapport van adviseur Tscheu La Ling over de technische leiding van Ajax is vrijdag in handen van De Telegraaf gekomen.

De harde conclusies van Rapport Ling over Ajax

Ling trekt daarin harde conclusies. „Het aankoopbeleid onder De Boer en Overmars faalt en er is sprake van onprofessionele besluitvorming.”

AANKOPEN

„De uitgangspunten van het Plan Cruyff worden niet gevolgd als het gaat om aankoopbeleid. Er worden teveel miskopen en breedteaankopen gedaan.” Ling baseert dat op een analyse van de 29 aankopen voor het eerste elftal. Volgens hem waren slechts twee daarvan aanwijsbare versterkingen. „Het beleid faalt dus in sportieve zin.” concludeert hij.

SCOUTING

Schrijnender zijn de ondervindingen over de scouting van de Amsterdammers. Zo waren er geen scoutingsrapporten over Niki Zimling en Yaya Sanogo. Amin Younes werd per ongeluk ontdekt en is op basis van één wedstrijd op een jeugdtoernooi in Tsjechië gehaald.

Ook Nemanja Gudelj en Daley Sinkgraven zijn gehaald zonder overtuigende scoutingsrapporten, terwijl er talentvolle middenvelders aankomen in de jeugd. Over Dragi Gudelj, die met zijn broer meekwam naar Ajax, was helemaal niets bekend en over de aankopen van Sinkgraven en André Onana is slechts via sms gecommuniceerd. 

BESLUITVORMING

Ook over de besluitvorming van het Technisch Hart van Ajax is veel onduidelijkheid, merkte Ling: „Er is sprake van onprofessionele besluitvorming. Er is geen vastlegging van vergaderingen, acties, besluiten en onderbouwingen.”

Bekijk hier het volledige rapport van Ling.

© metronieuws.nl/door Lentin Goodijk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.