Supportersvereniging Ajax witheet na breuk Cruijff

Gepubliceerd op 16 november 2015 om 15:00

Het nieuws dat Johan Cruijff zijn handen aftrekt van Ajax is hard aangekomen bij de fans van de Amsterdamse club.

Supportersvereniging Ajax witheet na breuk Cruijff

„Heel triest, dit is nou precies wat de supporters níet willen”, zegt Daniël Dekker, voorzitter van de Supportersvereniging Ajax. „Dit doet het Ajax-hart bloeden. Niemand heeft zijn verantwoordelijkheid genomen. Er was geen structuur, geen leiding. Dit heeft zich maanden voortgesleept zonder dat iemand ingreep. Ontluisterend.”

Dekker was geschrokken van het rapport van Tscheu La Ling, dat onlangs uitlekte. „En dan niet zozeer van het aan- en verkoopbeleid”, verduidelijkt Dekker. „Want dat vind ik niet eens zo interessant. Ik vond het vooral verbijsterend hoe de contracten in elkaar zaten. Die klopten voor geen meter. Dat is toch ongelooflijk? Een contract opstellen en afspraken maken over wie wat doet, is toch niet zo moeilijk? Dat is toch het eerste wat moet gebeuren bij een club?”

„Ajax spiegelt zich graag aan een club als Bayern München, maar die club wordt professioneel geleid. Bij Ajax druipt het amateurisme er vanaf. Je kan je nauwelijks voorstellen dat we het hier hebben over een beursgenoteerd bedrijf waar 300 man werken. De eerste de beste groenteboer wordt beter geleid, daar is tenminste duidelijk wie de sla inkoopt.”

WIJERS

Ook over de rol van president-commissaris Hans Wijers heeft Dekker een vernietigend oordeel. Een maand geleden kondigde Wijers aan op te stappen bij Ajax. Dit zei hij destijds letterlijk in een persbericht: „Ik wilde niet zomaar wegstappen, maar pas als ik het gevoel heb dat het organisatorisch en bestuurlijk gezien verantwoord is.”

IK SMEER 'M

Een uitspraak die op de lachspieren werkt nu Ajax voor de zoveelste keer in de recente geschiedenis als een stuurloos schip rechtstreeks op de rotsen lijkt te klappen. „Wijers probeerde de schuld vooral bij Jonk neer te leggen, die ‘iets onmogelijks wilde’. Maar hij wist als geen ander dat er geen donder van de afspraken klopte. Wijers had het rapport van Ling al zes weken in zijn la liggen en dacht: dit ga ik niet oplossen, ik smeer 'm.” 

 metronieuws.nl/ door Sander Schomaker

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.