De Boer: kunnen revolutie Cruijff nog niet beoordelen

Gepubliceerd op 20 november 2015 om 15:27

Ajax-trainer Frank de Boer heeft zich voor het eerst uitgelaten over de breuk tussen zijn club en Johan Cruijff en ook Wim Jonk.

xxl-1.jpg"Heel zonde dat er problemen zijn. Maar wij blijven de visie van Cruijff uitdragen."

Die toekomstvisie verkondigde Ajax eerder deze week ook al. "Wij zien het conflict met Jonk als arbeidsconflict. Dat heeft weinig van doen met het uitvoeren van de visie van Cruijff", aldus De Boer.

"Ik had liever gezien dat Cruijff langs was blijven komen om zijn visie te geven. Onze visie is altijd gericht op presteren. En bij voorkeur met talentvolle jeugd. Om die visie uit te voeren moet je met elkaar aan tafel zitten. Dat is niet gebeurd."

Kan De Boer zich wel vinden in de kritiek van Jonk en Cruijff dat er te weinig met de jeugdopleiding wordt gedaan? "Dat kunnen we pas bekijken bij de lichting Abdelhak Nouri en Donny van de Beek."

Zowel Nouri als Van de Beek is 18 jaar en beiden maken deel uit van Jong Ajax. Ze moeten hun debuut in het eerste elftal nog maken.

De Boer: "Een speler als Jaïro Riedewald komt nog niet uit de revolutie voort, maar we willen het instapniveau van de jeugd bij het eerste verder verhogen."

© http://nos.nl/ 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.