Opvallende uitspraak bij Ajax: "Misschien ben ik geen typische spits"

Gepubliceerd op 5 december 2015 om 11:19

Arek Milik begint zijn draai te vinden bij Ajax. De Poolse spits maakt zijn doelpunten, maar Frank de Boer is ook zeer tevreden over zijn vele assists. Milik vindt zichzelf maar een 'rare' spits.

OpvallendeuitspraakbijAjax-1.jpgHet waren lastige weken voor de Poolse aanvaller. Bij de nationale ploeg is hij samen met Robert Lewandowski onomstreden, bij Ajax moest hij zo nu en dan op de bank zitten. Als Milik naar zijn statistieken kijkt, valt hem een ding op. "Ik heb dit seizoen bij Ajax negen goals en negen assists staan, best rare cijfers", aldus de aanvaller tegen Het Parool. "Van een spits verwacht je bij negen goals twee of drie assists. Misschien ben ik geen typische spits."

"Ze zeggen dat spitsen individualistisch zijn. Dat ben ik ook wel een beetje, maar ik speel gewoon af als iemand anders er beter voor staat. Het gaat uiteindelijk om het team, niet alleen om mijn doelpunten. Het team en de club zijn beter af als we kampioen zijn dan wanneer ik bijvoorbeeld 25 doelpunten heb gemaakt."

De spits werd verweten te weinig doelpunten te maken. Frank de Boer stelt op de flanken veel spelers op die voor de eigen actie gaan, in plaats van de bal op het hoofd van de Pool te leggen. "Laat die voorzetten maar komen", aldus Milik, die daarmee duidelijk aangeeft de bal vaker voor te willen hebben. Met Lewandowski aan zijn zijde bij het Poolse elftal, neemt de druk voor de spits af. Dat is bij Ajax anders. "Bij Ajax hebben we zo'n absolute wereldster als Lewandowski niet. We doen het als team."

© ajaxprimeur.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.