Jonk licht De Boer uit na vertrek: "Met onze relatie was niks mis"

Gepubliceerd op 5 december 2015 om 11:39

Wim Jonk is dan wel vertrokken bij Ajax, maar in De Telegraaf wil hij graag duidelijk maken dat er niks aan de hand is tussen hem en trainer Frank de Boer. Als hoofd opleidingen hadden Jonk en De Boer geregeld met elkaar te maken.

large_e6dd80f10b20c2210d2bb97a256466f5eea76b6a-1.jpg"Met onze relatie was niks mis", vertelt Jonk zaterdagochtend in het dagblad. "Natuurlijk kun je van mening verschillen over de manier van spelen en de aankopen. Maar Frank heeft ook oog voor jeugdspelers. Dat laat hij zien door ontzettend veel jonkies de kans te geven. En die spelen. Tussen Frank en mij is er wederzijds respect."

Jonk is ook trots. "Het aantal jeugdspelers dat al is doorgebroken bij het eerste, vervult me wel met trots. Er komen heel veel goede, mooie spelers door, met eigenschappen die nog verder moeten worden ontwikkeld. Maar het gaat erom dat je spelers aflevert met een bovengemiddeld niveau. En dat is wel gelukt", stelt hij.

Maar waarom boterde het niet met Mars Overmars en Dennis Bergkamp? "Het publiek denkt: jullie zijn oud-voetballers, dat maken jullie toch wel even rond? Maar het is van hogerhand niet gelukt om een oplossing te vinden, waarin we goed konden samenwerken. Dat is jammer, want die oplossing lag er wel. Namelijk het advies van Ling."

© voetbalprimeur.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.