Ajax tegen Heerenveen op jacht naar record: "We komen ze in een goede fase tegen"

Gepubliceerd op 5 december 2015 om 12:13

Ajax kan vanavond bij winst tegen SC Heerenveen na vijftien wedstrijden op 38 punten komen. Een unieke prestatie, want dat lukte voor het laatst in het succesvolle seizoen 1997/98 waarin Ajax onder leiding van Morten Olsen de dubbel pakte.

large_3e655c9f6a2892ff9a6c4611777be1c2412c1210-1.jpgBovendien kan er nog een record verbroken worden. Als de Amsterdammers morgen vijf doelpunten maken evenaren ze een record uit 1995. In dat jaar werd voor het laatst drie thuiswedstrijden op rij minimiaal vijf keer gescoord. De laatste twee thuiswedstrijden was dit al het geval tegen Cambuur (5-1 winst) en Roda JC (6-0 winst).

Joël Veltman laat echter weten zich niet zo bezig te houden met dit soort statistieken. "Het is niet zo dat we voor de wedstrijd zeggen van: nou jongens, we gaan er vijf maken en dan hebben we weer een record verbroken", aldus de altijd nuchtere Veltman in gesprek met AT5.

Veltman is bezig aan een goede periode en het is dan ook niet verwonderlijk dat hij met vertrouwen uitkijkt naar het duel tegen SC Heerenveen. In de laatste ontmoeting tegen de Friezen (1-4 winst) scoorde Veltman tweemaal. Eén keer in eigen goal en één keer in het Heerenveen-doel. "Daar teken ik niet voor, al hoop ik wel op een doelpuntje. Ik hoop eerst maar dat we gewoon winnen want Heerenveen zit nu, net als PEC, een beetje hetzelfde. Die hadden een paar keer gewonnen, Heerenveen nu ook weer een paar keer. We komen ze in een goede fase voor hun tegen."

© voetbalprimeur.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.