"Het verbaast me niks dat topclubs hem willen hebben, Ajax zou nog beter zijn"

Gepubliceerd op 5 december 2015 om 12:00

De interesse in Milos Kosanovic is groot, enorm zelfs. RSC Anderlecht, Racing Genk, Standard Luik, FC Groningen en Ajax behoren tot het groepje van clubs die de centrale verdediger van KV Mechelen willen halen. Volgens Aad De Mos en Stijn Vreven is dat niet meer dan terecht.

large_997294e8e83d90de4e81ef021e2a4d9a49932e82-1.jpg"Kosanovic is een speler die elke coach in zijn ploeg wil", zegt Vreven in Het Nieuwsblad. "Hij is allround: hij is positioneel sterk, goed met de kop, rustig aan de bal en heeft een prima pass. Vooral in de opbouw is hij belangrijk. Het verbaast me niks dat topclubs zoals Anderlecht hem willen, want die hebben meestal de bal, en daar weet hij raad mee. Ajax zou voor hem nog beter zijn. Het Nederlandse voetbal, waar minder focus ligt op de duels en meer op zuiver voetbal, moet hem uitstekend liggen", aldus de coach van Waasland-Beveren.

De Mos denkt daar anders over. "Geen topclub zoals Ajax", vindt de analist. "Door zijn fantastische linker valt hij op, maar ik vind dat hij voorlopig prima zit bij KV Mechelen, in die vijfmansdefensie. Als hij in een ploeg terechtkomt die vast met vier achterin speelt, met een defensie die ook hoger staat, dan komt hij volgens mij in de problemen, positioneel gezien. Hij heeft wat last met de ruimte in zijn rug, op dat vlak mist hij wat wend­baarheid en snelheid. Maar goed, ik snap de interesse wel. Mechelen kan er alleen maar wel bij varen, als het straks een paar miljoen opstrijkt", aldus De Mos.

© voetbalprimeur.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.