Ajax swingt nu ook, met dank aan Davy en Donny

Gepubliceerd op 7 december 2015 om 14:49

Ajax is een steeds trotsere koploper van de Eredivisie. De resultaten waren het hele seizoen al prima, maar de laatste weken laat het elftal van Frank de Boer eindelijk ook swingend spel zien. Liefst vier aanvallend ingestelde spelers van de Amsterdammers veroveren een plekje in het Elftal van de Week.

Amin Younes soleerde zaterdagavond op heerlijke wijze door de defensie van Heerenveen. Dat verleidde een televisiecommentator zelfs tot een (schromelijk overdreven) vergelijking met de treffer die Zlatan Ibrahimovic ooit in de Arena maakte, nadat hij de complete achterhoede van NAC had dolgedraaid. En Viktor Fischer maakte twee puike treffers, waarmee hij revanche op zichzelf nam. Een week geleden was de Deen nog de veroorzaker van onnodige spanning in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Doodat Fischer enkele opgelegde kansen miste, duurde het lang voordat het oppermachtige Ajax afstand nam van de opponent.

Davy en Donny
Dat ging zaterdagavond tegen Heerenveen een stuk soepeler. Ajax was binnen een half uur klaar met de Friezen en dat was voor een groot deel te danken aan het sublieme middenveldduo Davy Klaassen (22) en Donny van de Beek (18). Qua uiterlijk hadden ze broertjes kunnen zijn en ook qua spel zijn de overeenkomsten talrijk. Beiden zijn gezegend met een groot loopvermogen, functionele techniek en groot spelinzicht. Het zorgt ervoor dat Ajax makkelijk kan voetballen en Heerenveen in de Arena overklaste.

Enig smetje op de Amsterdamse zege waren de twee tegentreffers, gemaakt door Mitchell te Vrede. Daarmee verovert de spits ook een plekje in het Elftal van de Week. Dat doelman Kenneth Vermeer de enige Feyenoorder in de formatie is, bewijst dat de Rotterdammers dit weekend een stuk moeizamer wonnen dan Ajax. PSV levert geen enkele speler voor het dreamteam, dat tegenstander Vitesse wordt vertegenwoordigd door Kevin Diks is een teken aan de wand.

© ad.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.