Ajax zoekt verklaring voor Europees debacle: "Dat was een voordeel voor Molde"

Gepubliceerd op 10 december 2015 om 00:32

Ajax staat op de rand van uitschakeling in de Europa League. Ook al zouden de Amsterdammers donderdag zelf winnen van Molde FK, dan nog is de kans groot dat het Europese avontuur daarna ten einde is. Hoe dat komt?

large_2f6028109c1303b568d8da5f1848fd9408400c58.jpg"Uiteindelijk missen we misschien wel de ervaring", vertelde Frank de Boer woensdagmiddag aan Ajax Life. "En uiteindelijk is dat misschien ook wel kwaliteit." Volgens de Ajax-trainer is dat geen aanleiding om ervaren spelers bij de groep te halen. "Als iedereen bij elkaar blijft, zijn er straks toch jongens van 24 en 25 jaar. Met de meters die zij al gemaakt hebben in Ajax 1, zou je genoeg ervaring moeten hebben."

De Eredivisie - met Ajax in het bijzonder - is in de afgelopen jaren afgetakeld naar een opleidingscompetitie waar spelers na een goed seizoen vertrekken richting buitenlandse topcompetities. Tóch verwacht De Boer nu iets anders. "Ik heb er vertrouwen in dat de selectie komende zomer intact blijft. Er is geen Nederlands elftal om in te excelleren, dus ik ga er vanuit dat veel spelers bij Ajax blijven."

Dat Ajax Europees niets voor elkaar heeft kunnen krijgen, wijt De Boer aan pech. "Molde zat begin dit seizoen al volop in het seizoen, waar andere clubs dat niet hadden. Wij waren net begonnen, Fenerbahçe had veel nieuwe spelers. Dat is een voordeel voor Molde geweest. Zoals de Noren ook wedstrijden speelden waarin ze drie keer scoorden uit amper vier kansen."


© voetbalprimeur.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.