FC Utrecht weet de zwakke plek van Ajax: "Dan worden zij heel ongeduldig"

Gepubliceerd op 13 december 2015 om 10:45

FC Utrecht fungeert zondagmiddag als gastheer als Ajax op bezoek komt. Yassin Ayoub, middenvelder van de thuisploeg, speelde in de jeugd van Ajax en kijkt uit naar het duel met de Amsterdammers.

FC Utrecht weet de zwakke plek van Ajax: Dan worden zij heel ongeduldig

"We weten wat ons te doen staat. Het geeft een boost om tegen Ajax te spelen", zegt hij in gesprek met de NOS. Het feit dat hij deel uitmaakte van de Ajax-jeugdopleiding doet er niet echt meer toe. "Ik wil me elk duel bewijzen, ook tegen kleinere clubs. Maar ergens zit het wel in mijn achterhoofd."

"Ik wil me gewoon bewijzen", gaat hij verder. "Ik heb het profvoetbal gehaald en ben een degelijke speler. En Ajax is natuurlijk motiverend en een grote club", aldus Ayoub, die genoeg kansen ziet om Ajax pijn te doen.

"Iedere club heeft zwakke plekken. We moeten zo min mogelijk weggeven en de wedstrijd dichtgooien. Ik denk dat als je heel compact speelt zij ongeduldig worden. Al kunnen zij de bal wel heel goed rondtikken", zegt de middenvelder.

Bij het beladen duel blijft de Bunnikside, de harde kern van Utrecht, leeg. Fans van Ajax zijn niet welkom. "Je speelt liever in een vol stadion met thuis- en uitpubliek. Maar als de tribune leeg moet blijven voor de club, dan moet je dat accepteren."


© voetbalprimeur.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.