Ajax moet niet 'schreeuwen en konkelen': 'Oeverloos gelul in Amsterdam'

Gepubliceerd op 13 december 2015 om 13:52

Sjoerd Mossou veegt zaterdag in zijn column voor het Algemeen Dagblad de vloer aan met Ajax. PSV leerde Ajax met het succes in de Champions League 'een lesje voor de eeuwigheid'.

Ajax moet niet 'schreeuwen en konkelen': 'Oeverloos gelul in Amsterdam'

'Als het me links niet meer lukt, al jaren niet, kun je het altijd nog met rechts proberen. Nee, dan dat oeverloze gelul in Amsterdam. Over de punt naar voren en de punt naar achteren. Over vertrekregelingen en commissies, over arbitragezaken en rapporten. Een revolutie vol onzin en achterklap was nodig om zogenaamd weer de Europese top te gaan bestormen', schrijft Mossou.

'Allemaal met eigen jeugd, óók als je er donder op kunt zeggen dat die jeugd - indien top - op zijn 21ste alweer vertrokken is. Het geld moest vooral op de bank blijven, want échte topspelers kon je als Nederlandse club toch niet meer kopen. Het moest allemaal anders, maar er werd zoveel lulkoek verkocht, dat niemand nog wist hoe dat 'anders' nou precies moest', vervolgt de journalist.

PSV heeft laten zien hoe het ook kan, vindt Mossou. 'Begin bescheiden. Schreeuw of konkel niet, maar praat. Selecteer je topmensen niet op loyaliteit (of op hun linkerhersenhelft), maar op kwaliteit. Stel ambitieuze, maar realistische doelen. Baken ieders verantwoordelijkheden helder af. Verbied excuses. Zorg op het veld voor wat balans in leeftijd en ervaring. Durf te investeren in écht goede spelers, bij voorkeur voor in je as. Scout Guardado's, geen Sanogo's. Pin jezelf niet vast op een verouderd spelsysteem, of op zoiets als 'de Hollandse school.'

© voetbalprimeur.nl/ Ajax

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.