Ajax troeft Duitsers af om 'grootste parel': "We hadden superaanbod van Wolfsburg"

Gepubliceerd op 5 januari 2016 om 17:22

Kasper Dolberg (18) mag in de winterstop ruiken aan Ajax 1. De spits van de A1 is met de selectie mee op trainingskamp naar Turkije.

large_3da5d6f6cc77885d4fb4cb1c411090acc8a93747-1.jpg

Het Deense talent koos eerder bewust voor de jeugdopleiding van de Amsterdammers en legde de interesse van VfL Wolfsburg naast zich neer.

 "We hadden een superaanbod van VfL Wolfsburg, maar Kasper en ik vonden het op dat moment het beste om naar Ajax te gaan. John Steen Olsen (de Ajax-scout in Scandinavië, red.) had veel goede verhalen over de club verteld. En Christian Eriksen is misschien wel het mooiste voorbeeld dat Ajax voor talenten een prima club is om er te groeien", zegt zijn zaakwaarnemer Jens Steffensen in de Telegraaf.

Volgens Steffensen, oud-international van Denemarken, is Dolberg het 'grootste pareltje' dat Denemarken sinds jaren heeft voortgebracht. "Kasper is heel snel, heeft een goed rechterbeen, kan prima koppen en heeft oog voor zijn medespelers. Fysiek is hij in orde, maar ik vind dat het nog veel beter kan. Met zijn 1,90 meter moet hij meer spiermassa krijgen", aldus de belangenbehartiger.

© ajaxprimeur.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.