Ajax-talent voegt zich mogelijk in illuster rijtje: "Zo snel mogelijk doorbreken"

Gepubliceerd op 9 januari 2016 om 12:57

Dat Ajax een kweekvijver is voor Deense spelers is alom bekend. In het verleden maakten onder meer Michael Laudrup en Christian Eriksen furore in Amsterdam. Daar komt mogelijk op termijn een nieuwe naam bij: Kasper Dolberg.

large_6f3903248d19852cd758fa1b796e90ab49a81cd1-1.jpg

De A-junior van Ajax kreeg van trainer Frank de Boer een uitnodiging om mee te gaan op trainingskamp naar Turkije. De oefenmeester ziet in de tiener echter niet direct de nieuwe spits van de Amsterdammers. De jonge Deen kijkt met een goed gevoel terug op een drukke week. "Het was een mooie week met veel trainingen, dat is wat ik leuk vind", zegt hij voor de camera van Ajax TV. "Nu train ik op een wat hoger niveau dan ik gewend ben, dus dat is heel goed. Ik hoop dat ik veel met het eerste mee kan trainen en dan zien we wel verder. Ik moet gewoon mijn best doen en proberen een goede indruk te maken op de trainers."

Ook Viktor Fischer, een andere Deen, is tevreden. "We hebben goede trainingen gehad. Als team zijn we waar we moeten zijn. Of ik tevreden ben? En of ik een goede voorzet heb? Als je mensen als Cillessen in de zestien meter hebt, dan is het makkelijk, want hij kopt ze simpel binnen." Over Dolberg was hij positief verrast. "Hij maakte een sterke indruk. Ik denk dat dat een goede speler is, er zit heel veel potentie in. Hij kan goed schieten en een bal vast houden, echt een prima spits. Hij wil zo graag, dat zie je aan alles."

"Fischer is een voorbeeld voor mij", zegt Dolberg. "Als je ziet wat hij al heeft bereikt. Hij is een vaste basisspeler en dat hoop ik ook te worden. Zo snel mogelijk eigenlijk. Maar we moeten realistisch blijven."


© Voetbalprimeur.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.