De Boer klaar met rvc: "Want wij zijn de voetbalkenners"

Gepubliceerd op 9 januari 2016 om 12:42

Frank de Boer heeft in De Telegraaf zijn onvrede geuit aangaande het transferbeleid van Ajax.

94815-1.jpg

De Amsterdamse topclub valt de afgelopen seizoenen allerminst op vanwege spraakmakende transfers en dat steekt de oefenmeester. Volgens De Boer is Ajax te voorzichtig en is dat voor een groot deel te wijten aan de rol van de Raad van Commissarissen. De hoofdcoach stelt dat het toezichtsorgaan een te grote vinger in de pap heeft op de transfermarkt.

Zo willen De Boer en directeur Marc Overmars graag een spits aantrekken, maar krijgen ze maar geen groen licht van de rvc. "Marc wil ook heel graag kopen, maar moet zich aan de rvc verantwoorden. Ik vind het ook heel vreemd dat de commissarissen zo veel invloed hebben op het transferbeleid van Ajax", zegt De Boer eerlijk in het dagblad.

"De rvc vindt dat de balans goed moet zijn. Daardoor zijn we nu een gezonde club", vervolgt de coach. "Ze willen niet dat we boven onze stand leven, ook al hebben we miljoenen op de bank. Zij zijn bang in dezelfde valkuil te stappen als zes jaar geleden (22,8 miljoen euro nettoverlies onder Rik van den Boog, red.) en dat is hun goed recht. Maar wat heb je nodig? En ik vind dat je best eens risico's mag nemen. Denk je met iemand kampioen te kunnen worden? Als wij die overtuiging hebben, moeten ze dat maar accepteren. Want wij zijn de voetbalkenners."

© FC UpDate

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.