Ajax bedingt titelbonus en percentage bij doorverkoop Van Rhijn: "Vrij serieus"

Gepubliceerd op 9 januari 2016 om 13:24

De interesse van Galatasaray in Ricardo van Rhijn is 'vrij serieus', oordeelt Ajax-trainer Frank de Boer. Maar tot op heden heeft de rechtsback nog geen transfer gemaakt, ondanks het akkoord dat er ligt tussen de clubs.

Ajax bedingt titelbonus en percentage bij doorverkoop Van Rhijn: Vrij serieus

"De interesse is vrij serieus. Er waren niet voor niks vijf Turkse journalisten bij de training", stipte De Boer aan tegenover De Telegraaf. Volgens de krant is er een mondeling akkoord bereikt tussen de clubs. Het zou gaan om een deal voor twee miljoen, een bonus per kampioenschap en een doorverkooppercentage. Voor het kamp-Van Rhijn, dat inzet op een 3,5-jarige contract, is de Turkse club echter al dagen onbereikbaar.

Van Rhijn werd afgelopen zomer gepasseerd door De Boer, die meer zag in Kenny Tete. "Hoe hij zich onder deze omstandigheden heeft opgesteld, wil je dat elke speler zou doen. Je zag altijd dezelfde beleving en vrolijkheid. Dat siert Ricardo wel", looft De Boer zijn pupil Van Rhijn. De trainer wil hem graag als back-up houden, maar gunt Van Rhijn een transfer. "Uit menselijk oogpunt, maar ook omdat we daar met Damil Dankerlui, Terry Lartey-Sanniez en Leroy Owusu drie goede spelers achter hebben. Op dit moment denk ik dat Leroy het verst is."

© Voetbalprimeur.nl/Ajax

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.