Cillessen mist iets wat derde Ajax-goalie wel heeft: "Zou ik ook wel willen"

Gepubliceerd op 9 januari 2016 om 15:07

Ajax hervat de competitie volgende week zondag met de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Voor doelman Jasper Cillessen was het een half jaar van uitersten.

Cillessen mist iets wat derde Ajax-goalie wel heeft: Zou ik ook wel willenMet de Amsterdammers staat hij bovenaan in de Eredivisie, maar met Oranje kwalificeerde hij zich niet voor het EK en met Ajax werd hij voortijdig uitgeschakeld in Europa.

 "Dat heb ik nu een plek gegeven. Ik ben klaar om te knallen in de tweede seizoenshelft", zegt hij op de clubsite. "Na de vakantie is het altijd weer even inkomen op het veld. Ik heb twee weken geen bal gevangen, dan is het weer even wennen, ritme pakken. Het zorgt altijd een beetje voor opstartproblemen, positioneel en qua balgevoel."

Het doel van Ajax is duidelijk. "Wij staan bovenaan, er wordt op ons gejaagd, dus aan ons de taak om uit de klauwen van de tegenstander te blijven. We moeten zorgen dat er geen gemakzucht in de groep sluipt. We mogen geen fout maken, want PSV en Feyenoord hijgen in onze nek. We moeten continu stappen proberen te blijven maken. Kampioen worden, Champions League spelen, overwinteren in de Champions League: dat moet de drive zijn", aldus Cillessen, die zich koste wat kost steeds wil blijven ontwikkelen.

"We hebben een heel goede trainer aan Carlo l’Ami. Echt geen een keeperstraining is saai. Soms vragen we ons af: 'Welk boek heeft hij nou weer gelezen, of welke video heeft hij nou weer gekeken'. We zijn allemaal heel verschillende keepers. Diederik (Boer, red.) is anders dan ik, Andre (Onana, red.) ook. Als je ziet hoeveel explosiviteit en beweeglijkheid Andre heeft: dat zou ik er ook wel bij willen. We proberen elkaar echt beter te maken, te coachen."

© Voetbalprimeur.nl/Ajax

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.