Revanche voor El Ghazi: "Heb hem hier zien trainen, hij is hard op de weg terug"

Gepubliceerd op 11 januari 2016 om 15:19

Anwar El Ghazi zal de tweede helft van de competitie willen benutten om zich te revancheren. De Marokkaanse aanvaller begon het seizoen voorspoedig, maar haalde mede door blessures en een vormcrisis aan het einde van de eerste competitiehelft niet meer zijn oude niveau.

Revanche voor El Ghazi: Heb hem hier zien trainen, hij is hard op de weg terug

"Ook over het begin van het seizoen was ik niet tevreden. Ik had een paar goede acties, zoals het doelpunt tegen Excelsior. Maar iedereen was vooral heel enthousiast omdat mijn rendement zo hoog was", vertelt El Ghazi tegen De Telegraaf. "Voor mijn gevoel was ik nog lang niet zo goed als in de A1. Mijn probleem was misschien wel dat ik te veel nadacht. Ik wil het onbevangene weer terug. En na mijn blessure was ik gewoon te gretig."

In een periode vol tegenslagen was El Ghazi niet te genieten. "Ik leef dag en nacht voor mijn sport en als ik slecht speel, weet ik dat zelf. Ik ben kritisch. Mijn ouders weten ook dat ze na een mindere prestatie niet met me moeten praten. Dan ga ik boven in mijn kamer zitten en sluit ik me af van de wereld. En soms duurt het een week voordat ik weer te genieten ben. Zo zit ik in elkaar. Ik wil een weg vinden om altijd minimaal een zes of een zeven te scoren."

Volgens talent Abdelhak Nouri, die tegen Hamburger SV zijn debuut voor Ajax mocht maken, komt het voor El Ghazi vooral op geduld aan. "Anwar moet nu mentaal sterk zijn. Hij heeft een blessure gehad en daarna is het moeilijk gebleken om direct weer het hoge niveau van het begin van het seizoen te halen. Je ziet zelfs bij grote sterren als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo dat dan het ritme weleens weg is. De verwachtingen bij Anwar waren misschien wel te hoog. Maar niemand hoeft bang te zijn. Ik heb hem hier in Turkije zien trainen. Hij is hard op de weg terug."

© Voetbalprimeur.nl/Ajax

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.