"Het scheelt zeker of hij er wel of niet bij is. Het is een waanzinnige speler"

Gepubliceerd op 15 januari 2016 om 21:42

ADO Den Haag zal zondag ongetwijfeld gemotiveerd aan de aftrap staan tegen Ajax. De Hagenaars kunnen tijdens wedstrijden tegen de Amsterdammers altijd iets meer geven en dat zal dit keer niet anders zijn. ADO-verdediger Tom Beugelsdijk weet wat er verwacht wordt.

large_dd9177adcd6106f1e7e12f829e21a73a6ba6aa3c-1.jpg"Het wordt een fysieke wedstrijd. De beuk moet erin. Oorlog!", vertelt Beugelsdijk tegen de NOS. "Zij zijn op elke positie voetballend beter. Dat moeten we met inzet compenseren. We gaan ervoor. En thuis kunnen we het iedereen lastig maken", aldus de verdediger. ADO-trainer Henk Fraser beseft ook dat wedstrijden tegen Ajax zijn ploeg extra energie geeft. "Natuurlijk merk ik de emotie. Zelf heb ik het minder. Ik vind wedstrijden tegen Feyenoord, PSV of Vitesse net zo mooi. Elke wedstrijd is er één."

Fraser denkt dat Frank de Boer niet onder de indruk zal zijn van zijn ploeg. "Ze zullen hun eigen spelletje willen spelen. Wel is het zo dat De Boer zich dit seizoen aanpast tegen twee of drie spitsen. Dat kan nu niet het geval zijn", vertelt de keuzeheer tegen Voetbal International. De trainer van de Hagenaars is maar ook wat blij dat aanvoerder Davy Klaassen niet van de partij is. De blonde middenvelder is niet fit genoeg. "Het scheelt zeker of hij er wel of niet bij is. Ik vind hem een waanzinnige speler, waar ik ook als trainer van de tegenstander van kan genieten."

"Toch zal De Boer voldoende keuze hebben voor een goed alternatief", vervolgt de coach. "De verschillen zijn klein bovenin, maar in mijn ogen is Ajax dé titelfavoriet. Het uitduel met Ajax beschouw ik ook als de enige wedstrijd dit seizoen waarin wij volledig kansloos waren. Dat moet zondag anders en daar heb ik alle vertrouwen in."

© Voetbalprimeur.nl/Ajax

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.