"Andere mensen zullen de leidersrol moeten overnemen. Gudelj bijvoorbeeld"

Gepubliceerd op 15 januari 2016 om 22:37

Voor Ajax is het gemis van Davy Klaassen in de traditioneel lastige uitwedstrijd bij ADO Den Haag een hard gelag. Trainer Frank de Boer hoopt dat andere spelers zondag opstaan.

Andere mensen zullen de leidersrol moeten overnemen. Gudelj bijvoorbeeld"Klaassen is een motivator en niet voor niets aanvoerder. Ook is hij een leider van het team en een verlengstuk van de trainer. Als je drie dingen vertelt hoe we willen spelen, begrijpt-ie het direct. Dat is voetbalintelligentie", zegt De Boer op de website van Ajax. "Andere mensen zullen de leidersrol moeten overnemen. Nemanja Gudelj bijvoorbeeld."

De Boer liet in het midden of Daley Sinkgraven of Donny van de Beek Klaassen vervangt. Beiden speelden in het oefenduel met Hamburger SV een helft. De Ajax-coach was tevreden over hun inbreng. "We hebben het teruggekeken en alleen het eerste kwartier en de laatste tien minuten waren van onze kant niet goed. De rest wel."

"Ook over Daley en Donny was ik tevreden. Je moet niet vergeten dat het voor Daley de eerste wedstrijd na zijn operatie was. Tegen een goede tegenstander bovendien", aldus De Boer.

© Voetbalprimeur.nl/Ajax

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.