Miljardairs stonden aan de deur bij Ajax: 'Past niet binnen beleid van de club'

Gepubliceerd op 15 januari 2016 om 23:08

Rijke miljardairs hebben in het verleden aangeklopt bij Ajax om de club over te nemen. Van een deal is het nooit gekomen.

Miljardairs stonden aan de deur bij Ajax: 'Past niet binnen beleid van de club'Dat onthult financieel directeur Jeroen Slop in het supportersblad De Meersche Helden.

De directeur van Ajax werd gevraagd of er ooit buitenlandse interesse voor een overname is geweest. "Ja", aldus Slop. "Maar het schrok ze af dat de vereniging voor 73 procent eigenaar is. Daardoor is het nagenoeg onmogelijk dat iemand het bij ons volledig voor het zeggen krijgt. Tenzij de vereniging zijn aandelen zou verkopen."

AT5 besloot verder navraag te doen bij Ajax. Een woordvoerder plaatst een kanttekening tegenover de stadszender. "De interesse is van lang geleden. En ik weet niet eens meer of het ging om rijke Russen, Arabieren of Chinezen", aldus de zegsman, die benadrukt dat de club niet van plan is haar meerderheidsbelang te verkopen. "Omdat het niet binnen het beleid van de club past. En daarmee is het bericht totaal irrelevant. Binnen Ajax is geen enkele animo om het beleid hierop te veranderen."

© Voetbalprimeur.nl/Ajax

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.