Ajax kan profiteren van ADO: "De ballen alle hoeken in vliegen"

Gepubliceerd op 16 januari 2016 om 21:42

Ajax hervat zondag de competitie met een uitwedstrijd bij ADO Den Haag. De Amsterdammers hebben standaard lastig bij de Hagenaars, die altijd op en top gemotiveerd zijn voor wedstrijden tegen Ajax.

AjaxkanprofiterenvanADO-1.jpgAjax zal met ADO een behoorlijke kluif te verwerken krijgen. "Het zal niet makkelijk worden voor Ajax. Voor ADO is dit dé wedstrijd van het seizoen, ze hebben het er de hele week al over", vertelt Valentijn Driessen in gesprek met Telesport. "Het kan echter ook betekenen dat je overgeconcentreerd bent. Het kan voor teveel spanning zorgen waardoor de ballen alle hoeken in vliegen."

Ook het kunstgras kan voor Ajax een groot nadeel zijn. "Normaal gesproken is het een moeilijke wedstrijd, ook op dat kunstgras. ADO speelt er liever ook niet op, maar ze zijn het wel gewend. Ze hebben een trainer (Henk Fraser, red.) die weet hoe het is om nét op het randje te spelen. Uiteindelijk moet de inviduele kwaliteit van Ajax de doorslag gaan geven. Het is wel een aderlating dat Ajax met Davy Klaassen de aanvoerder én beste speler moet missen, maar ze hebben nog genoeg kwaliteiten om te winnen."

© Voetbalprimeur.nl/Ajax

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.