Ajax-aanwinst wil minuten maken: "Aan de bal ben ik op mijn best"

Gepubliceerd op 15 januari 2016 om 23:29

Frenkie de Jong is vooralsnog blij met zijn tussentijdse overstap van Willem II naar Ajax. De achttienjarige middenvelder maakt deel uit van het beloftenteam van coach Jaap Stam.

Ajax-aanwinst wil minuten maken: Aan de bal ben ik op mijn best"Het is voor mijzelf goed dat ik de overstap nu al heb gemaakt. Bij Willem II kwam ik bijna niet aan spelen toe, ik speelde vooral in Jong Willem II. Ik hoop nu in Jong Ajax meer minuten te gaan maken. Tot nu toe bevalt het heel erg goed. Ik heb het naar mijn zin en de jongens vangen me goed op", laat De Jong weten in gesprek met Ajax TV.

De jeugdinternational heeft een goed beeld van zijn kwaliteiten. "Aan de bal ben ik op mijn best. Verdedigend moet ik mij nog wel echt ontwikkelen", aldus De Jong, die zich naar eigen zeggen snel aanpast. "Ik heb wel wat spierpijn gehad de afgelopen dagen, maar het is niet zo dat ik echt moet aanhaken. Het is even wennen, maar het gaat goed."

Stam heeft er met De Jong weer een optie bij. "Een technisch sterke speler, met een enorme drive en een versnelling aan de bal. Hij kan makkelijk een mannetje passeren", vertelt de trainer van Jong Ajax. "Hij is leergierig en taak gebonden. Het is een jongen met veel kwaliteit."

© Voetbalprimeur.nl/Ajax

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.