De Boer ontevreden over spits: "Hij is niet fit. Als hij wegvalt, kan ik niets"

Gepubliceerd op 22 januari 2016 om 15:54

Het feit dat Ajax op zoek is naar een nieuwe spits, heeft niets te maken met het functioneren van Arek Milik. Hoofdtrainer Frank de Boer is simpelweg niet tevreden over de stand-in van de Pool, Yaya Sanogo.

 

DeBoerontevredenoverspitsHijisnietfitAlshijwegvaltkanikniets-1.jpg

 

"Het zit zo: wij zijn niet tevreden over Sanogo. Die is niet fit", tekent Voetbal International op uit de mond van De Boer tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag. "Dus als Milik met een blessure wegvalt, kan ik niets. Wij willen kampioen worden en kampioen word je met twintig man, niet met elf. Arek is heel belangrijk, maar ik heb een tweede spits nodig die ook belangrijk kan zijn."

Over Milik is De Boer tevreden. "Hij is er nog niet, maar doet heel veel dingen goed. Daarom stel ik hem ook continu op. Hij moet beter leren herkennen wanneer hij aanspeelbaar moet zijn of juist diep moet gaan. Scoren kan hij en zijn linkerbeen is ongekend goed en de chemie met zijn medespelers gaat ook steeds beter. Ik ben tevrede over hem. Hij zal geen 9 worden, maar een 7 of 8 zou ook fantastisch zijn. Hij is gewend anders te denken en te spelen, maar hij heeft de kwaliteiten om te leren", besluit De Boer. 

Bron: © Ajax/Voetbalprimeur.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.