Gudelj herkent verbeterpunten: "Dat had ik misschien sneller moeten doen"

Gepubliceerd op 30 januari 2016 om 12:43

Ajax kan komende zondag de kater van het gelijkspel tegen Heracles Almelo wegwerken. De Amsterdammers gaan dan namelijk op bezoek bij Roda JC. Nemanja Gudelj hoopt in ieder geval niet dat Ajax dan de fouten maakt die het afgelopen dinsdag maakte.

GudeljherkentverbeterpuntenDathadikmisschiensnellermoetendoen-1.jpg"We moeten proberen de wedstrijd te lezen en samen beslissen om van plan A naar plan B te gaan als we denken dat we daar meer succes mee denken te hebben", zegt Gudelj tegen AjaxTV. "Misschien moet ik zelf sneller beslissen om toch wat eerder opportunistischer te spelen, of in ieder geval een ander plan uit te voeren dan waar we mee bezig zijn. Dat had ik misschien sneller moeten doen."

Door de bloedeloze 0-0 liet Ajax PSV toe om twee punten in te lopen. Het zorgde voor de nodige kritiek op de ploeg van trainer Frank de Boer. "Kritiek nemen we aan als het van binnenuit komt", vervolgt de middenvelder. "We analyseren wedstrijden en weten dat het beter moet. Dat is de kritiek die ons helpt om beter te worden. Kritiek van buitenaf, daar luisteren we niet veel naar."

Komende zondag gaat Ajax dus op bezoek bij Roda JC. De kans bestaat dat de Amsterdammers wederom een ploeg zullen treffen die zich zal gaan ingraven. "Er gaan nog heel veel ploegen zo spelen tegen ons. Roda doet dat waarschijnlijk ook wel. Zij denken dat ze daar resultaat mee kunnen boeken. Het is aan ons om het weerwoord te geven", besluit Gudelj.

Bron: © Ajax/Voetbalprimeur.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.