Van der Hoorn legt zich erbij neer: 'Zag het even niet meer zitten bij Ajax'

Gepubliceerd op 30 januari 2016 om 12:52

Voor Mike van der Hoorn is het een seizoen van uitersten. Plotseling moet de verdediger er weer staan bij Ajax, terwijl hij aanvankelijk alleen op de bank of de tribune zat. De 23-jarige Van der Hoorn zegt dat hij flink gegroeid is.

VanderHoornlegtzicherbijneerZaghetevennietmeerzittenbijAjax-1.jpgAjax-trainer Frank de Boer wil in ieder geval niet meewerken aan een transfer van Van der Hoorn. Hij is te belangrijk. "Daar had ik me dus al bij neergelegd. Maar het is duidelijk dat ik het even niet meer zag zitten hier. Maar je ziet wat voor gek wereldje de voetballerij is", zegt Van der Hoorn in gesprek met hetAlgemeen Dagblad. Over de complimenten van De Boer: "Dat is leuk, maar kan ik dan ook eens spelen? Dat gaat wel in je hoofd zitten."

Trainer Jaap Stam van Jong Ajax ving hem vaak op. "Die snapt de lastige situatie. Maar zit er echt bovenop. Dat is top en maakt het dragelijk. Hij geeft je ook op je kloten als het niet goed is. Dat had ik op dat moment echt nodig", vervolgt Van der Hoorn, die nu wel aan speeltijd kan komen door een blessure van Kenny Tete. "Mijn perspectief is duidelijk veranderd, maar de trainer heeft niet gezegd: jij speelt de komende weken. Wat ik wel weet is dat ik afscheid heb genomen van mijn oude valkuilen. Als ik dan moest spelen, wilde ik té graag en maakte ik fouten. Daar heb ik van geleerd."

Bron: © Ajax/Voetbalprimeur.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.