PSV stoot Ajax van de eerste plaats na thuiszege op De Graafschap

Gepubliceerd op 31 januari 2016 om 09:49

PSV is in ieder geval voor één nacht de nieuwe koploper van de Eredivisie.

PSVstootAjaxvandeeersteplaatsnathuiszegeopDeGraafschap-1.jpgDe formatie van trainer Philip Cocu passeerde Ajax op de ranglijst dankzij een 4-2 thuiszege op hekkensluiter De Graafschap. PSV leek in Eindhoven op een monsterscore af te stevenen, maar de gasten beten zowaar nog van zich af. 

 PSV maakte in de eerste helft korte metten met De Graafschap, al had de titelkandidaat veel meer dan drie goals kunnen maken. De Graafschap-doelman Hidde Jurjus voorkwam met een aantal goede ingrepen dat PSV flink uitliep voor rust, maar had geen antwoord op pogingen van Luuk de Jong, Davy Pröpper en Luciano Narsingh, die voor de vierde keer op rij trefzeker was namens PSV.

In de tweede helft vond PSV het wel goed en kon De Graafschap af en toe wat gevaar stichten. Via Ted van de Pavert en Bart Straalman kwamen de bezoekers zelfs terug tot 3-2. Echt spannend werd het echter nooit. PSV zette weer even aan en zag hoe invaller Gastón Pereiro van dichtbij raak mikte.

Ajax staat nu twee punten achter op PSV. De ploeg van Frank de Boer kan de koppositie zondag heroveren op bezoek bij Roda JC.

Bron: © Ajax/Voetbalprimeur.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.