Moeilijk besef voor Riedewald: "Toch heb ik er heel bewust voor gekozen"

Gepubliceerd op 31 januari 2016 om 10:06

De carrière van Jaïro Riedewald zit momenteel in een stroomversnelling. De pas negentienjarige verdediger maakte twee jaar geleden zijn debuut voor Ajax en is inmiddels een onomstreden factor in het elftal én Oranje-international. Riedewald wist altijd al dat hij profvoetballer wilde worden.

large_ff132d5d2d0a452abae17a560c270af7ca683405-1.jpg"Ik ben me al op heel jonge leeftijd gaan focussen op profvoetbal", aldus Riedewald op de clubsite van Ajax. "Daardoor heb ik best wat dingen gemist die voor leeftijdsgenoten heel normaal waren. De verleidingen waren vaak groot, maar ik heb ze altijd weten te weerstaan. Ik wist waar ik het voor deed, snap je?"

Nu zijn carrière in de lift zit, is het voor Riedewald allemaal moeilijk te beseffen wat er op zijn pad komt. "Mijn leven is momenteel best hectisch. Maar ja, ik heb altijd gedroomd van deze carrière en dit is wat ik het liefste doe. Alles zit in de vierde versnelling, het gaat zo hard. Af en toe heb ik wel even een momentje voor mezelf nodig. Dan ga ik naar m'n ouders of spreek ik met vrienden af. Zij zien mij als Jaïro. Niet als Jaïro Riedewald van Ajax. Dat betekent heel veel voor me. We hebben elkaar zien opgroeien.''

"Toen ik bij Ajax ging spelen merkte ik meteen dat het er hier anders aan toe gaat. Alles gaat hier een stukje sneller, de mensen zijn wat vlotter, gehaaider", vervolgt Riedewald. "Ik kwam uit een dorp, dus moest daar echt wel aan wennen. Inmiddels voel ik me hier hartstikke thuis. Ik ben er natuurlijk ook bijna elke dag. Ik kan trouwens ook echt genieten van de stad, de mensen, de drukte en de gezelligheid. Toch heb ik er heel bewust voor gekozen om er niet te gaan wonen. Ik ben iemand die rust nodig heeft. Chaos is niet aan mij besteed. Ik ben misschien geen rasechte Amsterdammer, maar wel een rasechte Ajacied."

Bron: © Ajax/Voetbalprimeur.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.