De door Frank de Boer gekozen tactiek kost Ajax de eerste plaats op de ranglijst

Gepubliceerd op 31 januari 2016 om 14:49

Ajax heeft zondag opnieuw dure punten laten liggen in de strijd om de landstitel. De Amsterdammers verspeelden een 2-0 voorsprong bij Roda JC: 2-2.

Roda JC-aanvaller Maecky Ngombo was in de 92e minuut verantwoordelijk voor de 2-2. De invaller kopte in vrijstaande positie een corner van Jordy Buijs binnen.

Door het gelijkspel blijft PSV, dat zaterdag met 4-2 won van hekkensluiter De Graafschap, de koploper in de eredivisie. Ajax volgt op één punt. Roda JC is nog altijd de nummer dertien op de ranglijst.

Roda JC begon goed aan het duel in het Parkstad Limburg Stadion, waar Ajax in de laatste twee edities in de blessuretijd won. De Limburgers scoorden ook, maar de treffer van Kristoffer Peterson werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Ajax had wel het meeste belbezit, maar deed daar weinig mee. Alleen de matig spelende Riechedly Bazoer was in de openingsfase gevaarlijk met een afstandsschot.

In de 27e minuut kwam de ploeg van trainer Frank de Boer toch op voorsprong. Arek Milik was met het hoofd trefzeker uit een hoekschop van Nemanja Gudelj.

El Ghazi

Nog geen twee minuten later verdubbelde Anwar El Ghazi, die in de spits werd geposteerd, de marge. De international van Oranje profiteerde van een foutieve pass van Peterson en passeerde doelman Benjamin van Leer met een schuiver in de verre hoek.

Ajax leek op rozen te zitten, maar incasseerde nog voor rust de 2-1. Rydell Poepon tikte een voorzet van Peterson van dichtbij binnen.

In de tweede helft gebeurde er vrijwel niets op het veld. Ajax, waar Davey Klaassen na een uur spelen zijn rentree maakte, ontsnapte toen Poepon vlak voor tijd een grote kans liet liggen, maar Ngombo zorgde in extremis alsnog voor een nieuwe Amsterdamse domper.

Bron:: NU.nl/Sport/ © Timefornews