Van Gaal wilde Cruijff-telg in 1996 naar Ajax halen: "We waren al akkoord"

Gepubliceerd op 3 februari 2016 om 21:37

Het had niet veel gescheeld of na Johan had nog een tweede Cruijff het shirt van Ajax gedragen. In de zomer van 1996 wilde toenmalig trainer Louis van Gaal zoon Jordi naar Amsterdam halen.

large_a0c270fe176800fe7287e561d77a8192925a02a9-1.jpgJordi stond destijds onder contract bij FC Barcelona, maar na het ontslag van zijn vader was er ook voor hem geen toekomst meer in Catalonië. "Van Gaal wilde me in 1996 naar Ajax halen, toen ik na het ontslag van mijn vader bij Barcelona begreep dat ik ook beter weg kon gaan. We waren al akkoord, zouden maandag of dinsdag alles afronden", zegt hij in Helden.

Van een overgang naar de toenmalig wereld- en landskampioen kwam het echter niet. Manchester United gooide roet in het Amsterdamse eten. "Ineens, op zondagavond, kwam Alex Ferguson met een delegatie van United naar Barcelona. Toen ik de aanbieding zag, was het snel besloten. Die mocht en kon ik niet laten lopen", aldus Jordi Cruijff, die tegenwoordig technisch directeur is van Maccabi Tel Aviv.

De interesse van Van Gaal is opvallend te noemen. Johan Cruijff en Van Gaal waren toen al geen vrienden. "Ik weet niet waar het is begonnen. En ik weet ook niet waar het gaat eindigen. Ze hebben beiden met hun eigen persoonlijkheid - en zeker hun eigenwijsheid - veel bereikt in de voetballerij. Ik zal nooit iemand straffen voor een ruzie of onenigheid die hij met mijn vader heeft gehad", besluit Jordi.

Bron: © Ajax/Voetbalprimeur.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.