Klaassen heeft vertrouwen: 'Ik heb pas één keer een Klassieker verloren'

Gepubliceerd op 3 februari 2016 om 22:06

Davy Klaassen maakte afgelopen weekend tegen Roda JC zijn eerste minuten van 2016, na een slepende knieblessure. De aanvoerder van Ajax hoopt op tijd fit te zijn voor de Klassieker van zondag in de ArenA.

large_0664980cf9d773ef7c6c2354f0874ee122febcad-1.jpg"Ik heb nu een handvol Klassiekers gespeeld, met over het algemeen goede resultaten", schrijft Klaassen op de clubsite. "Ik heb pas één keer verloren. Dat was die wedstrijd in 2012 toen Guidetti drie keer scoorde. Destijds was ik invaller. Eerder dit seizoen scoorde ik mijn eerste goal tegen Feyenoord. En zoals je toen kon zien, was ik daar heel blij mee."

Zijn invalbeurt was dus niet zijn beste herinnering aan de wedstrijden tegen Feyenoord. "De beste herinneringen bewaar ik aan de uitzege in 2014. Joël Veltman scoorde toen de winnende. Die wedstrijd was cruciaal in de strijd om het kampioenschap en de zege smaakte daarom extra zoet. Ik hoop dat we zondag opnieuw een belangrijke stap kunnen zetten. Het liefst met sprankelend spel zoals de Ajax-stijl voorschrijft. Maar als het niet mooi kan, dan maar lelijk. De punten zijn het belangrijkste", besluit Klaassen.

Bron: © Ajax/Voetbalprimeur.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.