Emotie in huize Heitinga: "Hij vroeg gelijk of hij zijn bal nog mee mocht nemen"

Gepubliceerd op 4 februari 2016 om 20:55

John Heitinga heeft besloten op 32-jarige leeftijd zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. De robuuste verdediger vindt het na zijn tweede termijn bij Ajax, die op een mislukking uitgelopen is, welletjes. Heitinga heeft er lang over na moeten denken.

 

large_c0b3b67ca019723f72eb08f34836a8d98136e8db-2.jpg"Ik was zeventien toen ik debuteerde en heb van alles meegemaakt", aldus Heitinga bij Evers Staat Op. "Mooie ervaringen gehad in buitenlandse competities. Schitterende periodes bij Ajax, met name de eerste periode, het Nederlands elftal. Ik heb dit jaar niet heel veel gespeeld, dan ga je alles overwegen. Mijn vrouw heeft helemaal haar draai gevonden hier. Om mijn gezin nu wéér uit een vertrouwde omgeving weg te trekken, dat weegt ook allemaal mee."

Hoe waren de reacties in huize Heitinga? "Die kleine van mij had veel tranen in zijn ogen", vervolgt Heitinga. "Hij vroeg gelijk of hij zijn bal nog mee mocht nemen naar school. Hij heeft beloofd dat hij het stokje gaat overnemen. Mijn telefoon heeft de hele dag roodgloeiend gestaan met mooie berichten en telefoontjes."

Hij mag dan wel gaan stoppen, actief blijft hij voorlopig nog wel. "Vandaag train ik gewoon. Ik moet die jongens wel een beetje scherp houden. Ik ga kijken of het trainersvak mij ligt. Daar ga ik snel mee beginnen." Indien Heitinga de laatste fase van zijn carrière elders voort had willen zetten, had hij daar mogelijkheden toe. Alleen waren de aanbiedingen niet waar hij warm van werd. "Ik heb wel wat aanbiedingen gehad. Dat waren alleen niet de aanbiedingen waar ik op zat te wachten."

Bron: © Ajax/Voetbalprimeur.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.