Revelatie denkt nog niet aan een transfer: "Heeft alleen maar voordelen"

Gepubliceerd op 6 februari 2016 om 23:56

Jaïro Riedewald klopt op de deur van grote Europese clubs. De verdediger is bij Ajax uitgegroeid tot een vaste waarde, maar vindt zichzelf nog niet goed genoeg om nú al de stap te maken.

large_3782ae7b7223a68e613d63bbfb94b8a85cf64a36-1.jpg"Ik moet nog meer een persoonlijkheid worden", zegt Riedewald tegen Helden Online. "Negentig minuten lang laten zien dat ik de baas ben, pas stoppen wanneer het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Daarnaast moet ik af en toe nog iets meer coachen. Dat heeft alleen maar voordelen. Als je alles goed neerzet, hoef je zelf minder te lopen, maak je het voor iedereen makkelijker en komt er meer rust in het elftal."

In Frank de Boer heeft Riedewald iemand van wie hij veel leert. De Boer was immers ook verdediger. "Het is fijn dat hij zich in veel situaties kan inleven. Hij heeft het allemaal zelf meegemaakt. Als ik vragen heb, kan ik ze altijd stellen. Dan geeft hij mij een duidelijk antwoord, legt hij het goed uit. Hij maakt mij echt beter."

"Als je als kleine jongen bij Ajax komt, is het allemaal nog iets minder serieus. Naarmate je ouder wordt, ga je steeds grotere toernooien spelen en wordt het allemaal steeds serieuzer. Zaakwaarnemers gaan met je ouders praten, Adidas wil je schoenen geven. Op zo'n moment besef je dat de kans dat je ooit in het eerste van Ajax komt steeds groter wordt. Ik heb heel veel gehad aan de begeleiding van Michel Kreek en Orlando Trustfull. Zij zagen al vrij snel een heel groot talent in mij, hebben mij wekelijks geholpen om beter te worden. Daar ben ik ze heel dankbaar voor."

Bron: © Ajax/Voetbalprimeur.nl (http://www.ajaxprimeur.nl)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.