Weggestuurde Dijks blikt terug op rentree bij Ajax: "Dat was een dubbel gevoel"

Gepubliceerd op 6 maart 2016 om 11:31

Mitchell Dijks keert zondagmiddag terug bij de club waar hij vorig seizoen opbloeide als voetballer. De verdediger moest weg bij Ajax, maar hervond bij Willem II zijn niveau. Frank de Boer haalde Dijks daarom weer terug naar Amsterdam.

large_d8e4b0d13b8b159b45726b17c82d7cfcf1a76ae7-3.jpg

De 23-jarige linksback doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar werd door Frank de Boer niet goed genoeg bevonden voor het eerste elftal. Voor Dijks om naar een andere club uit te gaan kijken en dat werd Willem II. De linksback kijkt positief terug op zijn tijd in Tilburg: "Voor mij als voetballer was het belangrijk dat ik in dit jaar veel ervaring heb opgedaan. Ik kreeg veel vertrouwen van de trainer en dat deed me goed (als mens en als voetballer). Ik ben dat jaar op mezelf gaan wonen en daardoor heb ik mezelf ook op andere vlakken ontwikkeld", zo laat hij weten op de website van Willem II.

Na een uitstekend seizoen bij Willem II besloot Ajax om gebruik te maken van een terugkoopclausule. Dijks keerde terug bij de club die het in eerste instantie niet in hem zag zitten. "Dat was een dubbel gevoel", zo blikt Dijks terug op zijn rentree bij Ajax. "Maar ik ben blij met mijn beslissing. Het voelt goed om weer bij mijn oude club te zijn en ik leer heel veel. Dit seizoen heb ik me goed ontwikkeld en ik hoop die lijn door te zetten.”

Zondag ontmoet Dijks zijn oude club en dat voelt speciaal: "Ik heb bij Willem II altijd steun gevoeld van de supporters. Ik volg Willem II nog altijd op de voet. Ik heb nog weleens contact met Kostas Lamprou, Jurgen Streppel en Frank van der Struijk." Ondanks zijn goede herinneringen aan zijn tijd in Tilburg, is hij duidelijk over wie de winst moet grijpen: "Zondag is weer een belangrijke wedstrijd voor ons. Met het oog op de titelrace moeten wij deze wedstrijd winnen."

Bron: http://www.ajaxprimeur.nl/ door Foto: Ajaxprimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.