Dost 'genaaid' bij afgeketste Ajax-transfer: 'De Boer belde, maar ik nam niet op'

Gepubliceerd op 6 maart 2016 om 11:41

Bas Dost was in de winter van 2011 héél dichtbij een transfer naar Ajax. Alles leek in kannen en kruiken, maar op het laatste moment kreeg de toenmalige spits van SC Heerenveen een 'nee'. Waarom, is de huidige speler van Wolsfburg nog altijd onduidelijk.

large_47653899d1f213f20e043dd6b325be1eb18b0100-1.jpg"Het was sowieso wel allemaal apart", vertelde Dost bij De Tafel van Kees. De spits werd op de 'Deadline Day' fysiek gekeurd. "Alles was gesloten in Amsterdam dus ik moest in Rotterdam een controle doen. Ik kom uit een scan, het is half twaalf, en om twaalf uur moest het rond zijn. Je moet je voorstellen dat je erin ligt. Ik had het idee dat het door zou gaan, maar ik hoorde maar niks."

"En toen kreeg ik om vijf voor twaalf te horen dat het niet door ging", vervolgde de viervoudig Oranje-international. "Waarom? Geen idee. Er zal van alles hebben meegespeeld", zei Dost, die zwaar teleurgesteld was over de afgeblazen transfer. "Je kunt je voorstellen dat het geen leuke rit was."

Dost vertelde verder nooit iets te hebben vernomen uit Amsterdam. "Maar daar had ik ook geen behoefte aan. Zowel Danny Blind als Frank de Boer heeft mij gebeld. Ik heb toen niet opgenomen, ze hebben hun voicemail ingesproken. Maar ik was toen niet voor rede vatbaar.", sprak Dost, die niet snel weer een overstap naar Ajax zal overwegen.

"Ik heb wel zoiets van: Ajax is verleden tijd. Ik wou daarvoor zó graag naar Ajax. Het was voor mij dé club. Maar als je dan op zo’n manier genaaid wordt, dan heb je er geen zin meer in." Dost heeft het echter sowieso erg naar zijn zin bij zijn huidige club Wolfsburg. "We spelen waarschijnlijk kwartfinale Champions League. Ik heb geen reden om terug te keren."

Bron: http://www.ajaxprimeur.nl/ door Foto: Ajaxprimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.