Ajax heeft geen kind aan zwak Willem II en hijgt PSV weer in de nek

Gepubliceerd op 7 maart 2016 om 09:27

Ajax is zonder al teveel problemen in het spoor van koploper PSV gebleven. De Amsterdammers hadden het alleen voor rust lastig met Willem II, dat in de tweede helft overlopen werd (0-4).

large_44a39eebabdcaf5a9f78d2cd6648d7b647d3aa48.jpgAjax zag PSV zaterdagavond korte metten maken met FC Groningen (0-3) en wist dat het zich daarom geen misstap kon veroorloven in Tilburg. Trainer Frank de Boer koos in zijn basiself voor Lasse Schöne als vervanger van de geschorste Anwar El Ghazi en liet zijn elftal verder ongewijzigd. Willem II, dat met Ajax-huurling Lucas Andersen aantrad, begon overtuigend aan het duel in het Koning Willem II Stadion.

Na een halve minuut kreeg Erik Falkenburg al een vrije schietkans, maar Jasper Cillessen voorkwam een vroege treffer. Ook voormalig Ajacied Terell Ondaan, waar Joël Veltman zijn handen meer dan vol aan had, liet zich gelden. De vlugge aanvaller vond van afstand de vuisten van Cillessen, waarna Frank van der Struijk de rebound over schoot.

Walk-over
Ajax kwam na die Tilburgse kansen beter in de wedstrijd. Met name van Amin Younes ging constant dreiging uit. De Duitser vond eerst Kostas Lamprou op zijn weg, raakte met een afstandsschot de paal en verzorgde kort voor rust de assist bij de openingstreffer van Arkadiusz Milik. De Pool, die de laatste weken uitstekend op dreef is, kopte van dichtbij tegendraads raak: 0-1.

In de tweede helft kwam Willem II geen moment meer in het spel voor. Ajax dicteerde en liep in een tijdsbestek van dertien minuten uit naar een riante 0-4 voorsprong. Eerst schoot Riechedly Bazoer van afstand prachtig raak, waarna Schöne (na fout Rochdi Achenteh) en Davy Klaassen de score verder opvoerden. De ploeg van De Boer kon het duel zodoende rustig uitspelen. Met nog negen duels te gaan bedraagt de achterstand op koploper PSV nog altijd één punt, waardoor de kraker in Eindhoven van 20 maart allesbeslissend lijkt te worden.