De Boer kijkt vooruit: 'Mooiste scenario als we kampioenschap daar beslissen'

Gepubliceerd op 7 maart 2016 om 09:44

Ook na dit weekend blijft de titelrace ongekend spannend. Ajax maakte zondagmiddag tegen Willem II geen fout (0-4). Langzaam werken de Amsterdammers toe naar de kraker over twee weken tegen koploper PSV.

large_3ffe64fd74354bb354408361122ed884d17ecabb-1.jpg"Het mooiste scenario is als we het kampioenschap daar beslissen", zegt De Boer tegen deNOS. "Maar daarna volgen er natuurlijk nog een paar wedstrijden. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Je moet elke week hetzelfde brengen. Wat PSV tegen Atlético Madrid brengt, moeten ze ook in de Eredivisie blijven brengen."

Zowel Ajax en PSV heeft de smaak te pakken en is tot op het heden niet te stoppen. Ajax is al tien wedstrijden op rij ongeslagen, terwijl PSV er tien op rij won. Ajax had zondag behalve in de beginfase weinig moeite met Willem II.

"We anticipeerden niet goed. Er waren een paar hachelijke momenten, gelukkig niet echt gevaarlijk. Daarna pakten we het langzaam op en kregen we meer grip. In de tweede helft helemaal natuurlijk", vindt De Boer.

Hoogtepunt was het fraaie afstandsschot van Riechedly Bazoer, wat de 0-2 betekende. "Zo'n 2-0 maakt het grootste verschil. We hadden al aangegeven dat Kostas Lamprou moeite heeft met hoge krulballen, omdat hij niet de lengte van Van der Sar heeft.

Bron: http://www.ajaxprimeur.nl/ Foto: Ajaxprimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.