Voorspellingen niet in het voordeel van Ajax: "Ik geloof niet in sprookjes"

Gepubliceerd op 17 maart 2016 om 07:49

Alle ogen zijn deze week gericht op de topper van zondag tegen PSV. Bij winst neemt Ajax de koppositie over, bij verlies lijkt het kampioenschap vergeven. Voormalig trainer Aad de Mos denkt dat het laatste scenario tot stand gaat komen.

large_e18d77d02d5b8c032dba2c23f3872d05fd53719d-2.jpgDe voetbalanalist denkt dat het duel van zondag beslissend gaat zijn. Ondanks de statistiek dat elf kampioenen van de afgelopen twintig seizoen vier punten of meer verspeelden in de laatste zes duels. "Ik geloof niet in sprookjes", begint De Mos in De Telegraaf. "Als PSV wint, dan is het klaar. Neem van mij aan dat PSV het nooit meer weggeeft als ze zondag van Ajax winnen."

Niet alleen geldt dat in het geval van een winstpartij van PSV, ook bij een zege van Ajax is het klaar. Althans, dat stelt De Mos. "Andersom is het ook zo, denk ik. Wanneer Ajax met de zege aan de haal gaat, worden zij kampioen. Maar dat laatste zie ik niet zo snel gebeuren. Ik zet mijn geld op PSV", aldus de trainer, die ook vindt dat de uitschakeling van PSV in de Champions League een beslissende factor is. "Anders was het een ander verhaal. Dat reizen en spelen kost altijd energie."

Mocht Ajax in Eindhoven tot een goed resultaat willen komen, dan denkt De Mos dat het moet gebeuren via Amin Younes. "Daar moet Ajax zich aan vastklampen, want binnendoor kan hij het verschil maken tegen Santiago Arias. Maar PSV heeft de laatste tijd zo veel progressie gemaakt dat ik denk dat het een makkelijke thuiszege wordt."

Bron: http://www.ajaxprimeur.nl/ Foto: AjaxPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.