Stam neemt twijfels weg: 'Ik verheug me op hem als trainer in de Eredivisie'

Gepubliceerd op 23 maart 2016 om 07:59

De beslissing van Jaap Stam om als trainer aan de slag te gaan heeft hier en daar verbazing gewekt. De huidige coach van Jong Ajax wil na dit seizoen op eigen benen staan, maar ook Diana Kuip moest daar aan wennen.

images-8.jpgHelemaal toen de voormalige topverdediger de cursus Coach Betaald Voetbal afbrak, had de columniste haar bedenkingen. 'Ik vond dat nieuws toen heel grappig en ik kon me Jaap Stam inderdaad totaal niet voorstellen in een schoolklasje. Maar ik dacht eerlijk gezegd wel: jongen, get a grip; je wilt dit toch graag?', schrijft Kuip voor Voetbal International.

'Tot het interview van vorige week in de VI dus. Dat Jaap daarin vertelt dat hij zijn eigen pupillen tijdens de trainingen soms even tackelt is overigens wel precies wat ik had verwacht', gaat Kuip verder. 'Schitterend vind ik dat, begrijp me niet verkeerd. Maar wat me verrast is hoe duidelijk, slim en allesbehalve omfloerst hij kan beschrijven wat hij denkt dat er nodig is in Nederland. Wat we missen en wat hij wil toevoegen.'

'Nu ik hem een complete visie achter dit alles hoor benoemen, en hem betrap op zinnige dingen over het belang van communicatie binnen een team, verheug ik me ineens intens op Jaap Stam als hoofdtrainer in de Eredivisie', besluit de columniste. Stam werd vorige week al in verband gebracht met Willem II.

http://www.ajaxprimeur.nl/ Foto: AjaxPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.